woensdag 22 juli 2015

Voorbeeld Persbericht Indie Ebook

Een persbericht is een effectief middel om iets bij een breed publiek bekend te maken. Gevestigde uitgeverijen maken er gebruik van en de indie heeft evenveel recht als zij om zijn werkstuk met de wereld te delen. Het is aan de ontvanger van het bericht om uit te maken of het voldoende nieuwswaarde dan wel amusementswaarde bezit.

Desalniettemin moet zeker de indie zich aan een zekere ethiek houden en zijn persbericht niet naar om het even welk orgaan sturen. Onderstaande voorbeeld is een bericht over mijn boek Hetero zkt Man. Het handelt over heteromannen die seks willen met mannen. Een tijdschrift als Dag Allemaal dat voornamelijk over BV's schrijft heeft er niet zoveel aan. Ook een blad als Humo beschikt niet over een passende rubriek om over dat boek te berichten.

Er zijn perskanalen die gespecialiseerd zijn in het onderwerp van jouw boek. Hetero zkt Man wordt gepubliceerd in de categorie Non Fictie en de subcategorieën 'homoseksualiteit' en 'mens en psychologie'. Dit gaf me meteen het nodige om gericht te zoeken naar media die over die onderwerpen schrijven. Magazines die handelen over homoseksualiteit bijvoorbeeld. Of een maandblad als Psychologies. Dergelijke gerichte persberichten bieden je het meest kans op succes.

Vanzelfsprekend zal zelfs een goed persbericht er niet automatisch toe leiden dat men in alle magazines een artikel aan je boek wijdt. Gevestigde uitgeverijen hebben iemand in dienst die zich met de pers bezig houdt, die netwerkt en de juiste man op de juiste plaats kent en ze hebben aanzien en stralen vertrouwen uit. Toch moeten zij ook vechten voor een artikeltje op een kwart blad. De aanhouder wint.

Release “Hetero zkt Man” op 8 augustus 2015

Auteur Charlie Hedo schrijft een intrigerend boek over heteromannen die verlangen naar een seksegenoot


Gent, 20 juli 2015
De Gentse auteur Charlie Hedo publiceert met Hetero zkt Man een bevreemdend non-fictieboek dat gebaseerd is op zijn hedonistisch leven.

Sommige heteromannen kicken op seks met mannen. Ze zijn niet bi en zelfs niet licht bi. Evenmin zijn ze bischierig. Ze kunnen niet kussen met mannen, kunnen er niet verliefd op worden, ze denken er in de verste verte niet aan een romantische relatie met een man aan te gaan. Maar af en toe zijn ze geïnteresseerd in dat ene specifieke lichaamsdeel van bepaalde van hun seksegenoten. 

Verhalende non-fictie
Waarvoor dient het gat, iets groter dan een twee euro muntstuk, in de houten wand van een openbaar toilet? Hebben shemales grote borsten en een kleine penis of geen van beiden en vice versa? Hoe vindt men zijn weg in een dark room? Wat is de ideale verhouding tussen lengte en dikte van een augurk? 

Hetero zkt Man biedt een brede kijk op een van de meest verborgen mannelijke fantasieën en fetisjen. Aan de hand van praktijkgetuigenissen maken we kennis met alle facetten van deze bijzondere homo-erotische subcultuur. De dieperliggende motieven en gevoelens worden blootgelegd. 
In dit boek komt elke man zichzelf een paar keer tegen. 

Charlie Hedo paart het aangename aan het nuttige. Hij schrijft op een grappige manier over mannelijke promiscuïteit terwijl het boek toch interessante wetenswaardigheden bevat. 
De auteur: ‘Preventiecampagnes rond SOA's hebben onvoldoende effect als men geen zicht heeft op de risicogroep. Wanneer men een aidswaarschuwing uitstuurt naar de homo- en bi-gemeenschap zonder te weten dat er heteroflexibelen bestaan bereikt men zijn doel niet.’


Charlie Hedo is het pseudoniem van een Vlaamse auteur. Hij publiceert pornografische romans op Smashwords en naslagwerken over erotische subculturen. Andere trefwoorden: Hedonist. Vrouwenbewonderaar. Politicoloog. Voortrekker van de bewegingen #BrazilianStreepErdoor #nowaxiegroep #fullwaxwegermee

De digitale versie van het boek is te koop bij Smashwords (aanbieding voor lezers van uw blad: 50% korting tot 8 september 2015 met Code ZL48C) 
 
Ook verkrijgbaar bij de grote online shops als Ibooks, Bol en Kobo.
163 pagina’s

Recensie-exemplaar op eenvoudig verzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten