woensdag 10 juni 2015

Ebook webshops voor Nederlandstalige Smashwords-auteurs



Als je publiceert op Smashwords in de Nederlandse taal vraag je je waarschijnlijk af in welke online winkels je boek te koop zal zijn. Smashwords is een Amerikaanse firma en staat sterker in de VS. Toch zal je bij Smashwords gepubliceerde boek in België en Nederland te koop zijn bij de grootste online boekenwinkels. Een overzicht.

Amazon Kindle Store
Amazon loopt ook op het gebied van Ebooks wereldwijd voorop, met een marktaandeel van naar schatting meer dan 60 procent. Hun digitale titels zijn te downloaden in de diverse Kindle Stores en laten zich lezen op de bijbehorende Kindle e-readers en Kindle Fire-tablets of via de mobiele Kindle-apps. Amazon biedt ook enkele honderden Nederlandstalige e-boeken aan.
Smashwords heeft een distributie-akkoord met Amazon. Voorlopig is het echter technisch onmogelijk om in bulk alle Smashwordsboeken te transfereren naar Amazon. Smashwordsboeken die een omzet van meer dan $2000 halen worden wel een voor een doorgestuurd naar Amazon.

Kobo Books
Het Canadese Kobo is actief op de Nederlandstalige e-boekenmarkt, met een eigen webwinkel en een serie tablets en e-readers, die in België verdeeld worden door FNAC en in Nederland verkrijgbaar zijn in de boekhandels Libris en Blz. Kobo probeert zich van de andere internetreuzen te onderscheiden door digitaal lezen sociaal te maken, met eigen smartphone- en tablet-apps die gebruikers toelaten hun leeservaringen met elkaar te delen via sociale media.
Mijn boekenlink bij Kobo.
Via Kobo worden je Smashwordsboeken ook aangeboden in de Bol.com winkel.

Apple iBooks
Hardwaregigant Apple verkoopt digitale lectuur via de iBooks-winkel. Die is gevuld met Ebooks die compatibel zijn met de iPad, iPhone en iPod Touch. Sinds september 2011 is iBooks beschikbaar in ons taalgebied. Wellicht wordt het binnenkort ook mogelijk e-boeken via iBooks cadeau te doen aan vrienden of familie, zo blijkt uit een recente patentaanvraag van Apple.
Smashwordsboeken verschijnen in de Apple-ibookstore, zie voorbeeld van mijn boek.

Barnes & Noble Nook Store
De Nook-store van B&N bevat meer dan een miljoen digitale titels.
Dit is de link naar mijn boekpagina bij Barnes & Noble.

Bol.com
Bol.com heeft een belangrijk marktaandeel op de Nederlandse e-boekenmarkt (exacte cijfers zijn echter niet bekend), en verovert ook de Vlaamse markt. Hun digitale boeken - er zitten er meer dan 23.000 in hun Nederlandstalig aanbod - lees je op e-readers die geschikt zijn voor pdf- en ePub-formaten, op tablets en smartphones met iOS of Android (met de bol.com ebook-apps) en op computers of laptops die Adobe Digital Rights Management ondersteunen.
Via Kobo ontvangt Bol.com de boeken van Smashwords

Scribd
Scribd is de Netflix van ebooks.
Scribd biedt vele duizenden ebooks aan. Voor een klein deel kunnen die (gekocht en) gedownload worden als je in Amerika woont – ze zijn maar heel beperkt beschikbaar in Nederland – maar het overgrote deel wordt als HTML ebooks aangeboden als onderdeel van een abonnement. Voor een vast bedrag van $8,99 per maand kun je onbeperkt ebooks (en overige content) lezen via de site, de iOS app of de Android app.
Smashwords boeken worden verkocht op Scribd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten