woensdag 3 augustus 2016

11 bevindingen die het succes van een Ebook mee bepalen

Smashwords onderzocht de verkoop van Ebooks via het Smashwords-platform. Het resultaat van dat onderzoek zijn volgende twaalf bevindingen:

1. Fictie domineert. 89.5% van de verkochte boeken zijn fictie.
2. Bestseller-auteurs zijn meestal succesvol actief op sociale media.
3. 50% van alle verkochte boeken zijn (liefdes)romans.
4. Science Fiction-, Fantasie- en Erotische romans brengen per titel gemiddeld het meeste op.
5. Box sets kunnen interessant zijn voor auteurs (een box set bij Smashwords is een set van meerdere boeken die tegelijk verkocht worden aan een prijs die lager is dan de verkoopprijs van elk boek apart). Meerdere auteurs kunnen samen een box set maken en van elkaars publiek genieten. Wie een vervolgserie schrijft kan in één keer een groot aantal boeken verkopen.
6. Een gratis Ebook ter beschikking van de lezer stellen trekt publiek aan. Gratis boeken worden 41 keer meer gedownload dan te betalen boeken. Zeker auteurs die een vervolgserie schrijven kunnen hun serie promoten door het publiek gratis te laten kennis maken met een titel.
7.  De beste prijs voor een roman is 3.99 dollar (of euro). Deze prijs brengt gemiddeld het meest op voor auteurs (veel meer downloads bvb dan wanneer de prijs 7.99 zou zijn). 4.99 is de tweede beste prijs.
8. Voor box-sets is de beste prijs 9.99 dollar.
9.  Langere boeken verkopen beter. Boeken van 112.000 woorden verkopen best.
10. Boeken die als pre-order gelanceerd worden verkopen meer. Pre-order is de mogelijkheid die Smashwords aan auteurs biedt om hun boek dat nog niet af is al te koop te stellen. Mensen kunnen een exemplaar bestellen voor de lancering van het boek.
11. Een vervolgserie verkoopt beter dan een gewoon boek.  De 1000 best verkopende vervolgromans brengen de auteurs 195% meer op dan de 1000 best verkopende single-romans.

Meer info: http://blog.smashwords.com/2016/04/2016survey-how-to-publish-and-sell-ebooks.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten